Tai Chi Chuan - Chi Kung - Nei Kung
100 napos kihívás

Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Gyakorló Hétvége 2023. augusztus 16-20.

Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Gyakorló Hétvége és Tábor

a Balatonnál

Ha gondolkoztál már azon, hogy kipróbálnád, esetleg újrakezdenéd, vagy elmélyülnél a Tai Chi Chuan vagy a Chi Kung világában, akkor ez a tábor Neked szól!

Kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak

2023. augusztus 16-20.

A 12-ei kezdő dátum azt jelenti, hogy megfelelő számú jelentkező esetén, van lehetőség egy nappal korábban érkezni, ez plusz lehetőség a tábort hosszabbítani, plusz egy nap a nyaralásra!

Ennek keretén belül kerülnek megrendezésre minden szintnek augusztus 19-én szombaton 08:00-11:00-ig és 13:00-16:00-ig a Hétvégi Tai Chi Chuan Gyakorlónap és 16:00-tól szabadon választott időben a DÉLUTÁNOS MŰSZAK (Folyamatosan végzett formák megállás nélkül) programok.

Igazodva a napi programhoz, 10:00-13:00 és 16:00-19:00 óra helyett, 8:00-11:00 és 13:00-16:00 óráig fog tartani.

 

Szabadtéren, a Balaton északi partján, a szálláshely udvarán, melyre már jelentkezhetsz is!

 

Ez a gyakorló hétvége lazább programú, mint a Nagy Nyári Telkibányai Táborunk, viszont itt is lehet haladni, ismételni, intenzíven gyakorolni. Itt csak napi maximum 6 óra gyakorlás van, egy táborban minimum 8 óra.

Fejlesztheted akár a Tai Chi Chuan 12 Képességét is! Ha ezt választod, és éjszaka illetve hajnalban is fel szeretnél kelni, gyakorolni, akkor 10-11 óra lesz a gyakorlási időd!

 

De nem! Most pihenni is fogunk, meg „Balatonozni”!

 

„A belső harcművészetek hagyománya szerint a láthatólag elérhetetlen célok is lehetővé válnak száz nap koncentrált gyakorlással. Ez erőssé és rugalmassá teszi a testet, stabilizálja az érzelmeket, az energiákat, megerősíti és felemeli a szellemet.”

Tökéletes lehetőség kezdőként, újrakezdőként és a haladóként is elmélyülni a gyakorlásban!

Kitűnő lehetőség felkészülni az induló vagy éppen a futó kurzusokra, hogy a tábor után, azonnal tudj csatlakozni egy csoporthoz, vagy legyen bátorságod a későbbiekben eljönni az Őszi Borsihalmi vagy Telkibányai Tai Chi Chuan Táborba!

„A lehetőség, hogy egy tai-chi edzést megtekinthettem olyan volt mintha a saját „bakancslistám” materializálódott volna. Sok mozgásformát kipróbáltam már és egyik mellett sem tartottam ki sokáig. Egyik sem kötött le hosszú távon. Hallottam a tai-chi jótékony hatásairól és gondoltam ennek is adok egy próbát. Ma már ennek 1 éve.”

Kérlek, figyelmesen olvasd végig az ismertetőt, és jelezz vissza mihamarabb, szeretnél-e jönni, illetve, ha csak később tudsz csatlakozni, akkor azt, mikortól. Jelentkezni és előleget adni már a mai naptól lehetséges! Ha előzetesen jelentkezel, akkor segíted a szervezést. A házban 22 férőhely van, e fölött csak polifoamos és hálózsákos alvás vagy sátrazás lehetséges.

Ott a helyed a hétvégén, ha

 • helyreállítanád egészséged;
 • elmulasztanád hátfájásod;
 • szeretnél minden nap gyakorolni;
 • szeretnéd fejleszteni magad minden nap, minden szinten;
 • elvesztél a gyakorlatok útvesztőjében;
 • fogalmad sincs, hogyan kezdjél hozzá;
 • már gyakorolsz valamit, de megakadtál;
 • szeretnél előre lépni;
 • szeretnéd megtanulni, hogyan fejlesztheted saját magad;
 • szeretnél minden nap tenni magadért, nem csak fizikálisan, hanem érzelmileg, energetikailag és mentálisan egyaránt;

Mit fogsz gyakorolni?

Tudásszinttől függően, napi két gyakorlás van tervben. Haladóbbaknak javasolt a Tai Chi Képességek gyakorlása, kezdőknek az alapgyakorlatok. Mindenki azt a formát tanulja és gyakorolja, amelyiket ismeri. A 48 pusztakezes formát, a 27 szablyaformát, a 36 és 54 kardformákat és a 108 hosszú formát és a 13 lándzsaformát. A program pontos menetrendjét és tartalmát a résztvevők igényeihez igazítjuk a helyszínen, tehát személyre szabjuk a gyakorlást! Akinek van, hozzon botot is! Természetesen a 100 napos kihívás gyakorlatai is elvégezhetőek a táborban.

 

„A tai chi kell nekem: olyan sok feszültséget oldott fel bennem, és egyértelműen a harmónia irányába rendezte az energiáimat, ráadásul még testmozgás is, amire szükségem van. Aztán a következő kedden már ott figyeltem az edzésen, ahogyan azóta is minden héten.”

Beszámoló a 12. Nagy Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Intenzív Edzőnapok 2022. július 12-17. táborról

 

Teljesen kezdőként eljöhetsz?
Igen várunk és haladóként is!

Időpont:
2023. augusztus 16-20. szerda délutáni, csütörtök délelőtti érkezéssel, csütörtök délelőtti edzéstől, vasárnap délutánig.

Érkezés szerda este vagy csütörtök reggel.

Helyszín:

Balatonon, az északi parton, a szálláshely udvarán.

Jelentkezésed után, elküldöm a pontos helyszínt!

A helyszín egy nemrég felújított ház, amelyben 14 fő turistaszállás (4+4+6 fős, nem emeletes-ágyas szobák) + 2db 4 fős apartmanban van szállás.

Takarót és párnát kapunk, lepedőt és ágyneműt nem, ezért lepedőt, takaró- és párnahuzatot vagy hálózsákot és párnát, párnahuzatot hozni kell! Törölközőt is!

Ha apartmanban lesz a helyed, oda nem kell ágynemű huzatot hoznod, elméletileg még törölközőt sem!

Ha a férőhelyek elfogytak, akkor sátorban vagy hozott polifoamon további férőhelyek is megoldhatóak.

2021. évtől két 4/5 fős önálló, saját fürdőszobás, konyhás apartmannal bővül a szállás.

Köveskálon a Nyári Gyakorló Hétvége Balatonon 2023. augusztus 16-20. felmerült kérdésként, mennyibe fog kerülni az apartman a tábor idejére, és ez mennyivel változtatja meg a tábor díját, milyen elrendezésűek az apartmanok, hányan férnek el benne?

Praktikus végig, hogy az apartmanban lakó 4 fő, ugyanazon a napon érkezzen, például szerencsés is lenne szerdai vagy csütörtöki érkezéssel!

Az apartmanokban kényelmesen 4 fő fér el, 1 franciaágy (180cm széles) és 1 kanapé van a szobában, az amerikai konyhás nappaliban pedig egy kinyithatós ágy, melyen egy személy vagy maximum egy pár fér el (145cm széles a fekvőfelülete). Teljesen felszereltek, fürdőszoba van bennük, így nem kell elballagni a tábori fürdőig. Semmiféle huzatot, lepedőt, és törölközőt sem kell hozni, mert az ár azt is tartalmazza, míg a „normál” szállásra lepedőt és ágyneműhuzatot vagy hálózsákot hozni kell!

Ha apartmanban szállnál meg, kérlek jelezd azt, mielőtt utalnál! 2022-ben az apartman férőhelyek elfogytak. Lemondás esetére azonban igényed jelezheted! 

Szép Kártyát sajnos nem fogad el a helyszín. Ha a rendeletek nem változnak, védettségi igazolványt nem fognak kérni, a szállásnál, a házban és az étkezőben sem!

Étkezés:
Alapvetően önellátó, de van felszerelt konyha, így hozott alapanyagokból közös főzés is megoldható. Lehet tábortűzön sütni, bográcsozni is, csak meg kell szervezni. Mindenki hozhat valamit, amit közösen is elfogyaszthatunk. Vagy Kőleves, amit hozunk, azt közösen sütjük – főzzük. Tehát hozhatsz magaddal valamit, amit betehetsz a közösbe.

Van közös konyha étkezővel, ami alapjában melegítőkonyha, főzős edényből nincs túl sok, de tányérok, poharak, evőeszközök vannak.

Reméljük a mikró még nem romlott el, amit vittünk, és ott hagytam.

Szóval melegítőkonyha gáztűzhellyel, a konyhában két nagy hűtő, amelyeknek van fagyasztója is, a lakóházban egy kis hűtő van.

Az apartmanokban van saját konyhasarok, hűtővel, mosó- és mosogatógéppel, mikróval, vízforralóval, indukciós tűzhellyel. Saját fürdővel, wc-vel!

Ki tartja?
Farkas Gábor Viking
https://sanbao.hu/tartalom/tanaraim-tanulmanyaim

„Az EDZŐ, aki mindenkit kísér az úton. Mindig lehet hozzá fordulni, kérdezni. Mindig tud olyat kérdezni, ami a látszólagos dolgok mögé mutat. Meghallgat és ha kell százszor is elmondja ugyanazt. Sosem láttam türelmetlennek, sosem zavart el azért, mert már megint nem gyakoroltam és sosem ítélkezett felettem. Azt hiszem Ő is kellett ahhoz, hogy folytassam ezt az utat.”

Beszámoló a 12. Nagy Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Intenzív Edzőnapok 2022. július 12-17. táborról

 

Jelentkezés és előleg:

Volt egy kérés az idén, hogy lehessen már 16-án szerdán érkezni. Korábban csütörtök reggeli érkezés és 10 órai kezdés volt. Idén, szerda délutáni, koraesti érkezés van tervben, csütörtök reggel 8 órai első edzéssel, így a tábor 37.500-Ft lesz összesen szerda délutántól vasárnap délutánig ellátás nélkül. Tehát ebben nincs benne az étkezés, de van konyha, meg „balatoni kifőzde”. Ha egy nappal korábban megyünk, szerdán, akkor lesz idő pluszban pihenni, gyakorolni, „Balatonozni”.

Sajnos alkalmaznom kellett az ismételten emelt szállás és étkezések árait.

Az előleg feletti részt, valószínűleg a helyszínen és készpénzben kell hozni, a szállás árát próbáljuk külön fizetni. Köveskálon önellátásban leszünk.

Táborszervezési hozzájárulás:

 • Szerda délutántól csütörtök reggeltől vasárnap délutánig 37.500- Ft, Apartmanban 4 fő esetén 53.500-Ft, előleg a teljes táborra 22.300- Ft;
 • Csütörtök estétől vasárnap délutánig 32.000- Ft, Apartmanban 4 fő esetén 43.500-Ft, előlege 21.000-Ft;
 • Hétvégére, péntek délutántól vasárnap délutánig 23.500- Ft, Apartmanban 4 fő esetén 31.500-Ft, előlege 16.000-Ft.
 • Csak egy napra, ott alvás nélkül, akkor 9000-Ft-ba kerül egy nap.

Ha nem tudsz végig részt venni a táborban, rövidebb vagy az előzőektől eltérő időtartamra jönnél, keress és tájékoztatlak a részletekről!

Ha apartmanban szállnál meg, kérlek jelezd azt, mielőtt utalnál!

Az Apartmanos ár 4 fő esetén érvényesek, ennyien férnek el kényelmesen, és foglalásuknál azok vannak előnyben, akik már az első napon megérkeznek. Tehát 1, 2 vagy 3 főnél az apartmanos ár arányosan emelkedik, mert minimum 30.000-Ft-ba kerül egy napra, és mi a minimum díjért kapjuk meg azt. Segítek összekapcsolni az igényeket, és jó lesz mindenkinek!

Szép Kártyát sajnos nem fogad el a helyszín.

Ha a rendeletek nem változnak, védettségi igazolványt nem fognak kérni a szállásnál, a házban és az étkezőben sem!

A jelentkezésed a táborszervezési hozzájárulás előlegének befizetése mellett tekintem érvényesnek. Ha személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor azt át is utalhatod Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001. Az utalás közleményébe kérlek írd be a számlázási címed, amire kiállítom a számlát és azt, ”Balaton2023.08.16-20.” A neved nem kell ha saját szláról utalsz, mert azt látom az utalásból, melyről mindenképpen számlát kell kiállítanom, készpénzzel történő fizetésnél nyugtát is tudok adni. Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

Jelentkezési határidő és lemondás: 2023. július 29. / aug.2.
Ezen időpont után történő lemondás esetén a befizetett hozzájárulás nem jár vissza, viszont az lehetséges, hogy jöjjön valaki helyetted.

A hétvége programja:

Lehetőség van a Tai Chi képességeinek gyakorlására is (ezt Ching tábor-nak hívjuk), ekkor a javasolt érkezés szerda késő délután, kezdés szerda éjjel / csütörtök reggel. Aki képességeket fog gyakorolni, annak az alábbi időpontokon felül még plusz gyakorlásai lesznek.

Csütörtöktől vasárnapig a gyakorlások, edzések mellett, mindenképpen fürdeni is fogunk a Balatonban, hiszen ezért is megyünk, hogy nyaraljunk!

Alább a megszokott program, ami kiindulási alap, aztán módosítjuk a jelenlévőkkel közösen.

Az időbeosztás:

Szerda:
14:00 órától érkezés

Csütörtök – Szombat:
08:00-11:00 Tai Chi edzés
11:00 ebéd (közös főzés lehetséges, hozott alapanyagokból)
13:00-16:00 Tai Chi edzés
16:00 órától Fürdés a Balatonban, Naplemente Nézés, Balatoni Fények Csodálata, majd vacsora és előkészületei

Szombat:
08:00-11:00, és 13:00-16:00: Hétvégi Tai Chi Chuan Gyakorlónap

DÉLUTÁNOS MŰSZAKra
15:00 órától: Szabad Önálló Forma Gyakorlás, Tai Chi Maraton

Vasárnap:
08:00-11.00 Tai Chi edzés
11:00 ebéd (mindent megeszünk, ami maradt!), pakolás és hazautazás

További információ:

Farkas Gábor Viking
+3620 971 7431
Email
https://www.sanbao.hu/
https://sanbao.hu/tartalom/tanaraim-tanulmanyaim

„Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek a fejében él egy elképzelés arról, hogyan is kell egy Mesternek kinéznie és viselkednie. Így voltam ezzel én is anno, amikor elkezdtem Tai Chi-zni – elképzeltem, hogy egy kb. 40 éves, komoly, megállapodott és már teljesen kész ember fog tanítani, rávezetni az útra. Ehelyett… 🙂

„Ma sem néz ki sokkal öregebbnek, mint akkor, amikor előszőr találkoztam vele…”

„Szóval hosszú ideig elhúzódó bonyodalmak és furfangos időtologatás után megérkeztem első Yang stílusú tai chi órámra, igencsak január vége felé, ahol az öreg, köldökét verdeső ősz kecskeszakállal rendelkező kínai mester helyett egy fiatal, vörösesszőke, mosolygós Viking fogadott. Gyanakvóan hunyorítottam össze szemeim és felvettem a „Na, majd meglátjuk!” kemény attitűdöt…”

Amennyiben biztosan részt szeretnél venni a Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Gyakorló Hétvégén a Balatonnál, és személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor utald át most a programszervezési hozzájárulást 32.500- Forintot, vagy érkezéstől függően, Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001, a közleménybe ezt írd be: ”2023.08.16-20.” Neved az utalásból látom! Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

Tanítványok beszámolói alapján még egy néhány visszajelzés:

„Mindannyian tapasztaltuk az alábbi hatásokat:

 • értékesebbnek tartjuk magunkat. Az, hogy reggel felkelés után teszünk valamit az egészségünkért, az visszahat az önbizalmunkra és az énképünkre;
 • több energia, nagyobb teherbírás – összefüggésben a jobb energiaáramlással, amit a gyakorlatok végzése okoz. Még estére is maradt energiánk. Volt, aki komoly fegyvertényként értékelte, hogy hazafelé nem aludt el a metrón, ami korábban megszokott dolog volt;
 • szintén a jobb energiaáramlással összefüggésben az érzelmek nyugodtabb, megfontoltabb kezelése: nem ragadunk meg olyan sokáig egy-egy negatív érzelemben, higgadtabban kezeljük a konfliktusokat;
 • derűsebb az általános lelkiállapotunk;
 • eltűntek a hátfájások, megerősödtek a hátizmaink;
 • kevesebb halasztgatás az elvégzendő feladatok terén;
 • egyenesebb, őszintébb viselkedés;
 • korábbi szokásainkhoz képest kisebb alvásigény;
 • a légző gyakorlatok rendszeres végzése miatt a sportban (pl. futás és úszás) nagyobb terhelhetőség, jobb teljesítmények;
 • jelentősen csökkentek, vagy teljesen eltűntek a menstruációs fájdalmak, rövidült a vérzés időtartama;
 • többünknek megerősödött a haja, illetve dúsult; izmosabb hát és combok.”

 

Hírek, események

Csontlégzés és Csonttömörítés egészségre gyakorolt jótékony hatásai

A Csontlégzés és Csonttömörítés egészségre gyakorolt jótékony hatásai A Csontlégzés és Csonttömörítés számos módon jótékonyan hat az egészségre. Segítenek eltávolítani a zsírt a csontvelőből, és így teret hoznak létre a velő számára a növekedéshez, ami fokozza a vérsejtek létrehozásának képességet. Feloldják ugyanakkor az izmokban levő feszültséget is, lehetővé téve a Chinek és a vérnek, hogy

100. nap, 2023. XII. SanBao 100 napos Tai Chi Chuan és Chi Kung kihívás

100. nap, 2023. XII. SanBao 100 napos Tai Chi Chuan és Chi Kung kihívás Kedves Gyakorló! Ismét eltelt három hónap! Hivatalosan már csak 0 nap van hátra, így véget ért az idei, 2023. évi XII. SanBao 100 napos Tai Chi Chuan és Chi Kung kihívás! Néhányan további vagy túlteljesítést vállaltak, nekik szurkolok tovább! Idén, ha

Hogyan képzi tovább magát egy tai chi oktató?

(2013.) Hát, találkozik egy másik tai chi oktatóval, eszmét cserélnek, vagy „beülnek” egymás szemináriumára. Így történt ez ezen a héten is, mikor találkoztam Andrey Serednyakovval. Régi is merősként üdvözöltük egymást, bár azt egyikünk sem tudja, hogy pontosan hol és mikor is találkoztunk először. Jóbarátok 01 – Hogy kerülsz Te ide? – Hát, jöttem a szemináriumodra.

Keddi Tai Chi és Chi Kung Teljesen Kezdő, Alapozó Alaptanfolyam Budapesten, 17:45-19:15 óráig

Kedves Érdeklődő! Teljesen Kezdők számára indítok Teljesen Kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung Alaptanfolyamot Budapesten belvárosában, fedett, jól megközelíthető helyszínen 2023. március 7-től keddenként 17:45-19:15 óráig! A személyes, jelenléti foglalkozást annak ajánlom, aki most szeretné teljesen elölről elkezdeni a Tai Chi (Taiji, Tajcsi) és a Chi Kung (Qi Gong, Csikung) tanulását.

Kezdő Chi Kung tanfolyam – Teljesen kezdőknek és ismétlőknek – Zoomon Online Felvételről

Chi Kung Tanfolyam Kezdőknek és Ismétlőknek – online felvételről Kezdő Chi Kung tanulása, gyakorlása – kérdések, jelentkezés – Online Felvételről Örömmel tájékoztatlak, hogy lehetőség van Kezdő és Ismétlő Chi Kung Tanfolyamra – online felvételről! Haladó Chi Kung akkor lesz, ha jelzed nekem, hogy szeretnél jönni! Köszönöm az érdeklődéseket a Kezdő Chi Kung tanulásra, gyakorlásra –

Csütörtöki Online Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung Alaptanfolyam Zoomon Felvételről, 18:30-20:00 óráig

Kedves Érdeklődő! Teljesen kezdők számára indítok Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi (Taiji) és Chi Kung (Qigong) Alaptanfolyam Zoomon Online Felvételről minden hónap első csütörtökétől 18:30-20:00 óráig. A Zoomon Online Felvételről foglalkozást annak ajánlom, aki most szeretné teljesen elölről elkezdeni a Tai Chi (Taiji) tanulását és nincs lehetősége eljönni a heti rendszerességű személyes edzésekre.

Viking

Farkas Gábor Viking
Tai Chi Chuan és Chi Kung specialista

Lépj kapcsolatba velem!
Viking tanfolyamaira az alábbi elérhetőségeken keresztül tudsz jelentkezni: +36 20 971 7431

hello[kukac]sanbao[pont]hu

Töltsd le az ingyenes Életerő Növelő Chi Kung ismertetőnket itt!

"A Tavasz Visszahozatala az, hogy az elfeledett álmaink is visszajönnek vele."

A letöltésért cserébe nem kérek semmit, még az e-mail címedet sem!
Annak viszont örülök, ha bárhol megosztod a letöltés linkjét, vagy bármely tartalmat, cikkemet, oldalamat!