Tai Chi Chuan - Chi Kung - Nei Kung
100 napos kihívás

Nyári Tai Chi Chuan Gyakorló Hétvége és Tábor 2020. augusztus 12/13-16-19.

Nyári Tai Chi Chuan Gyakorló Hétvége és Tábor

a Balatonnál

Ha gondolkoztál már azon, hogy kipróbálnád, esetleg újrakezdenéd, vagy elmélyülnél a Tai Chi Chuan vagy a Chi Kung világában, akkor ez a tábor Neked szól!

Kezdőknek, újrakezdőknek és haladóknak

2020. augusztus 12/13-16-19-ig

Ennek keretén belül kerülnek megrendezésre minden szintnek augusztus 15-én szombaton 10:00-13:00-ig és 16:00-19:00-ig a Hétvégi Tai Chi Chuan Gyakorlónap és 16:00-19:00 a DÉLUTÁNOS MŰSZAK (Folyamatosan végzett formák megállás nélkül) programok.

Viszont igazodva a napi programhoz, elképzelhető, hogy 10:00-13:00 és 16:00-19:00 óra helyett, 8:00-11:00 és 13:00-16:00 óráig fog tartani.

Szabadtéren, és eső esetén is van felülről fedett és oldalról nyitott szabadtéri hely!

Itt jelentkezhetsz az augusztusi Hétvégi Tai Chi Chuan Gyakorlónapra és a DÉLUTÁNOS MŰSZAKra is.

Balatonon, az északi parton, a szálláshely udvarán.

Ez a gyakorló hétvége lazább programú, mint a Nyári Táborunk, viszont itt is lehet haladni, ismételni, intenzíven gyakorolni. Itt csak napi maximum 6 óra gyakorlás van, egy táborban minimum 8 óra.

Fejlesztheted akár a Tai Chi Chuan 12 Képességét is! Ha ezt választod, és éjszaka illetve hajnalban is fel szeretnél kelni, gyakorolni, akkor 10-11 óra lesz a gyakorlási időd!

 

De nem! Most pihenni is fogunk, meg “Balatonozni”!

 

“A belső harcművészetek hagyománya szerint a láthatólag elérhetetlen célok is lehetővé válnak száz nap koncentrált gyakorlással. Ez erőssé és rugalmassá teszi a testet, stabilizálja az érzelmeket, az energiákat, megerősíti és felemeli a szellemet.”

Tökéletes lehetőség kezdőként, újrakezdőként és a haladóként is elmélyülni a gyakorlásban!

Kitűnő lehetőség felkészülni az induló vagy éppen a futó kurzusokra, hogy a tábor után, azonnal tudj csatlakozni egy csoporthoz, vagy legyen bátorságod a későbbiekben eljönni az Őszi Bakonybéli Táborba!

 

“A lehetőség, hogy egy tai-chi edzést megtekinthettem olyan volt mintha a saját „bakancslistám” materializálódott volna. Sok mozgásformát kipróbáltam már és egyik mellett sem tartottam ki sokáig. Egyik sem kötött le hosszú távon. Hallottam a tai-chi jótékony hatásairól és gondoltam ennek is adok egy próbát. Ma már ennek 1 éve.”

Kérlek, figyelmesen olvasd végig az ismertetőt, és jelezz vissza mihamarabb, szeretnél-e jönni, illetve, ha csak később tudsz csatlakozni, akkor azt, mikortól. Jelentkezni és előleget adni már a mai naptól lehetséges! Ha előzetesen jelentkezel, akkor segíted a szervezést. A házban 34 férőhely van, e fölött csak polifoamos és hálózsákos alvás vagy sátrazás lehetséges.

Ott a helyed a hétvégén, ha

 • helyreállítanád egészséged;
 • elmulasztanád hátfájásod;
 • szeretnél minden nap gyakorolni;
 • szeretnéd fejleszteni magad minden nap, minden szinten;
 • elvesztél a gyakorlatok útvesztőjében;
 • fogalmad sincs, hogyan kezdjél hozzá;
 • már gyakorolsz valamit, de megakadtál;
 • szeretnél előre lépni;
 • szeretnéd megtanulni, hogyan fejlesztheted saját magad;
 • szeretnél minden nap tenni magadért, nem csak fizikálisan, hanem érzelmileg, energetikailag és mentálisan egyaránt;

Mit fogsz gyakorolni?

Tudásszinttől függően, napi két gyakorlás van tervben. Haladóbbaknak javasolt a Tai Chi Képességek gyakorlása, kezdőknek az alapgyakorlatok. Mindenki azt a formát tanulja és gyakorolja, amelyiket ismeri. A 48 pusztakezes formát, a 27 szablyaformát, a 36 és 54 kardformákat és a 108 hosszú formát és a 13 lándzsaformát. A program pontos menetrendjét és tartalmát a résztvevők igényeihez igazítjuk a helyszínen, tehát személyre szabjuk a gyakorlást! Akinek van, hozzon botot is! Természetesen a 100 napos kihívás gyakorlatai is elvégezhetőek a táborban.

 

“A tai chi kell nekem: olyan sok feszültséget oldott fel bennem, és egyértelműen a harmónia irányába rendezte az energiáimat, ráadásul még testmozgás is, amire szükségem van. Aztán a következő kedden már ott figyeltem az edzésen, ahogyan azóta is minden héten.”

 

Teljesen kezdőként eljöhetsz?
Igen várunk és haladóként is!

Időpont:
2020. augusztus 12/13-16-19-ig szerda délutáni, csütörtök délelőtti érkezéssel, csütörtök délelőtti edzéstől, vasárnap / szerda délutánig.

Volt egy kérés az idén, hogy lehessen már 21-én szerdán érkezni. Tavaly csütörtök reggeli érkezés és 10 órai kezdés volt. Idén, ha van rá igény, akkor lehet előző nap, szerdán délután, este érkezni. Ha ezt szeretnéd, kérlek jelezz vissza. Ez egyben egy felmérés is, van-e rá igény. Viszont így egy éjszakai szállásdíjjal, ami + 2500-Ft, többe fog kerülni a tábor, így 24.000-Ft lesz összesen. Ebben nincs benne az étkezés, de van konyha, meg “balatoni kifőzde”. Egy nappal korábban megyünk, így lesz idő pihenni, gyakorolni, “Balatonozni”.

Helyszín:

Balatonon, az északi parton, a szálláshely udvarán.

Jelentkezésed után, elküldöm a pontos helyszínt!

A helyszín egy nemrég felújított ház, amelyben 34 fő részére van szállás.

Lepedőt és takarót kapunk, ágyneműt nem, ezért takaró huzatot vagy hálózsákot és párnát hozni kell. Ha a férőhelyek elfogytak, akkor sátorban vagy hozott polifoamon további férőhelyek is megoldhatóak.

Étkezés:
Alapvetően önellátó, de van felszerelt konyha, így hozott alapanyagokból közös főzés is megoldható. Lehet tábortűzön sütni, bográcsozni is, csak meg kell szervezni. Mindenki hozhat valamit, amit közösen is elfogyaszthatunk. Vagy Kőleves, amit hozunk, azt közösen sütjük – főzzük. Tehát hozhatsz magaddal valamit, amit betehetsz a közösbe.

Ki tartja?
Farkas Gábor Viking
https://sanbao.hu/tartalom/tanaraim-tanulmanyaim

“Az EDZŐ, aki mindenkit kísér az úton. Mindig lehet hozzá fordulni, kérdezni. Mindig tud olyat kérdezni, ami a látszólagos dolgok mögé mutat. Meghallgat és ha kell százszor is elmondja ugyanazt. Sosem láttam türelmetlennek, sosem zavart el azért, mert már megint nem gyakoroltam és sosem ítélkezett felettem. Azt hiszem Ő is kellett ahhoz, hogy folytassam ezt az utat.”

Jelentkezési határidő és lemondás:
2020. július 31. Ezen időpont után történő lemondás esetén a befizetett hozzájárulás nem jár vissza, viszont az lehetséges, hogy jöjjön valaki helyetted.

Jelentkezés és előleg:
Hozzájárulás a hétvége költségéhez csütörtök reggeltől vasárnap délutánig 21.500 Ft., 21-ei szerdai érkezéssel, egy éjszakai szállásdíjjal, ami + 2500-Ft, többe fog kerülni a tábor, így 24.000-Ft lesz összesen.

Csak hétvégére, péntek délutántól vasárnap délutánig, akkor 15.500-Ft-ba kerül. Csak egy napra, ott alvás nélkül, akkor 6500-Ft-ba kerül egy nap. Ha rövidebb időre jönnél, keress és tájékoztatlak a részletekről.

A jelentkezést a táborszervezési hozzájárulás felének befizetése mellett tekintem érvényesnek. Ha személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor ezt át is utalhatod Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001, a közleménybe ezt írd be: ”Balaton 2019.08.21-25.”Neved az utalásból látom! Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

A hétvége programja:
Érkezés szerda este vagy csütörtök reggel.

Lehetőség van a Tai Chi képességeinek gyakorlására is (ezt Ching tábor-nak hívjuk), ekkor a javasolt érkezés szerda késő délután, kezdés szerda éjjel / csütörtök reggel. Aki képességeket fog gyakorolni, annak az alábbi időpontokon felül még plusz gyakorlásai lesznek.

Csütörtöktől vasárnapig a gyakorlások, edzések mellett, mindenképpen fürdeni is fogunk a Balatonban, hiszen ezért is megyünk, hogy nyaraljunk!

Alább a megszokott program, ami kiindulási alap, aztán módosítjuk a jelenlévőkkel közösen.

Viszont igazodva a napi programhoz, elképzelhető, hogy 10:00-13:00 és 16:00-19:00 óra helyett, 8:00-11:00 és 13:00-16:00 óráig fog tartani.

A régebbi, szokásos időbeosztás, ettől valószínűleg el fogunk térni a fentebbi szerint.

Csütörtök – Szombat – Szerda:
10:00 érkezés, majd Tai Chi edzés
13:30 ebéd (közös főzés lehetséges, hozott alapanyagokból)
16:00 Tai Chi edzés
19:00 vacsora és előkészületei

Vasárnap:
10:00 Tai Chi edzés
13:00 ebéd (mindent megeszünk, ami maradt!)
14:00 hazautazás

További információ:

Farkas Gábor Viking
+3620 971 7431
Email
https://www.sanbao.hu/
https://sanbao.hu/tartalom/tanaraim-tanulmanyaim

 

“Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek a fejében él egy elképzelés arról, hogyan is kell egy Mesternek kinéznie és viselkednie. Így voltam ezzel én is anno, amikor elkezdtem Tai Chi-zni – elképzeltem, hogy egy kb. 40 éves, komoly, megállapodott és már teljesen kész ember fog tanítani, rávezetni az útra. Ehelyett… 🙂

“Ma sem néz ki sokkal öregebbnek, mint akkor, amikor előszőr találkoztam vele…”

“Szóval hosszú ideig elhúzódó bonyodalmak és furfangos időtologatás után megérkeztem első Yang stílusú tai chi órámra, igencsak január vége felé, ahol az öreg, köldökét verdeső ősz kecskeszakállal rendelkező kínai mester helyett egy fiatal, vörösesszőke, mosolygós Viking fogadott. Gyanakvóan hunyorítottam össze szemeim és felvettem a „Na, majd meglátjuk!” kemény attitűdöt…”

Amennyiben biztosan részt szeretnél venni a Nyári Tai Chi Chuan és Chi Kung Gyakorló Hétvégén, és személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor utald át most a programszervezési hozzájárulást, érkezéstől függően, 24.000- /21.500.- Forintot, Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001, a közleménybe ezt írd be: ”Balaton 2019.08.21-25.” Neved az utalásból látom! Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

Tanítványok beszámolói alapján még egy néhány visszajelzés:

“Mindannyian tapasztaltuk az alábbi hatásokat:

 • értékesebbnek tartjuk magunkat. Az, hogy reggel felkelés után teszünk valamit az egészségünkért, az visszahat az önbizalmunkra és az énképünkre;
 • több energia, nagyobb teherbírás – összefüggésben a jobb energiaáramlással, amit a gyakorlatok végzése okoz. Még estére is maradt energiánk. Volt, aki komoly fegyvertényként értékelte, hogy hazafelé nem aludt el a metrón, ami korábban megszokott dolog volt;
 • szintén a jobb energiaáramlással összefüggésben az érzelmek nyugodtabb, megfontoltabb kezelése: nem ragadunk meg olyan sokáig egy-egy negatív érzelemben, higgadtabban kezeljük a konfliktusokat;
 • derűsebb az általános lelkiállapotunk;
 • eltűntek a hátfájások, megerősödtek a hátizmaink;
 • kevesebb halasztgatás az elvégzendő feladatok terén;
 • egyenesebb, őszintébb viselkedés;
 • korábbi szokásainkhoz képest kisebb alvásigény;
 • a légző gyakorlatok rendszeres végzése miatt a sportban (pl. futás és úszás) nagyobb terhelhetőség, jobb teljesítmények;
 • jelentősen csökkentek, vagy teljesen eltűntek a menstruációs fájdalmak, rövidült a vérzés időtartama;
 • többünknek megerősödött a haja, illetve dúsult; izmosabb hát és combok.”

 

Viking

Farkas Gábor Viking
Tai Chi Chuan és Chi Kung specialista

Töltsd le az ingyenes Életerő Növelő Chi Kung ismertetőnket itt!

Itt írj nekem!

"A Tavasz Visszahozatala az, hogy az elfeledett álmaink is visszajönnek vele."

A letöltésért cserébe nem kérünk semmit, még a az e-mail címedet sem!
Annak viszont örülünk, ha bárhol megosztod a letöltés linkjét, vagy bármely tartalmunkat, cikkünket, oldalunkat!