Tai Chi Chuan - Chi Kung - Nei Kung
100 napos kihívás

A 100 napos Tai Chi Chuan kihívás

A SanBao Tai Chi Chuan és Chi Kung Iskola 100 napos Tai Chi Chuan kihívása

2018-ban, február 12. – május 22. között volt megtartva.

2019-ben, február 11. – május 21. között volt megtartva.

2020-ban, február 10. – május 19. között volt megtartva.

2021-ben, február 12.. – május 22. között volt megtartva.

2022-ben, február 12.. – május 22. között volt megtartva.

2023-ban, február 10. – május 20. között volt megtartva.

2024-ben, február 9. – május 18. között lesz megtartva.

Kezdd el már most a felkészülést a január végi kihívásra Tai Chi Chuan csoportjaink egyikében!

– részlet-

A kihívás teljes anyagát a személyes találkozókon kaphatod meg.

„Rakd le száz nap alatt az alapokat!”

A Tai Chi alapitó taoista bölcs Chang San Feng (Zhang Shan Feng)

A Tai Chi alapitó taoista bölcs Chang San Feng (Zhang Shan Feng)

A SanBao Tai Chi Chuan és Chi Kung Iskola 100 napos Tai Chi Chuan kihívása

minden évben a Kínai Újév napján kezdődik, és 100 nap múlva ér véget.

Ha ide kattintasz, elolvashatod a kiírást.

A belső harcművészetek hagyománya szerint a láthatólag elérhetetlen célok is lehetővé válnak száz nap koncentrált gyakorlással. Ez erőssé és rugalmassá teszi a testet, stabilizálja az érzelmeket, az energiákat, megerősíti és felemeli a szellemet. A gyakorlások nagy erőt és vas egészséget adnak a gyakorlóknak. A gyakorlásokkal erős fizikai test mellett erős energiák és energiatest is kifejleszthető, létrehozható. Központot adva a gyakorlásnak és a felhalmozódó energiáknak, az energia a gyakorlás abbahagyása után sem veszthető el, ez kitarthat életünk végéig és akár tovább is.

   Sokféle Száznapos gyakorlás létezik, különböző célokkal és szabályokkal. Vannak szigorúbbak melyek közben nem szabad éjszakázni, alkoholt fogyasztani és nemi életet élni, vagy szerzetesi életet kell élni, szerzetesi fogadalmakkal. Ebben a változatban a gyakorló dönti el, az oktató segítségével és tanácsaival, mit vállal, milyen szabályokat fogad meg és tart be.

Részvétel

  A Száznapos gyakorlásunk mindazok számára nyitott, akik elfogadják a részvételi feltételeket, tiszteletben tartják saját magukat, az oktatójukat, társaikat, és a környezetükben élőket egyaránt. A részvétel regisztrációhoz kötött, melynek feltételei vannak, a részleteket egy másik dokumentum tartalmazza és a személyes találkozókon kapod meg, a weboldalon is elolvashatod. Ezen idő alatt, az egyén fegyelmet gyakorol a közösség támogatásával. Lehetőség van az egyéni gyakorlások mellett kisebb (Baráti-hálózat) és nagyobb (a kihívás résztvevői) közösségben is gyakorolni. A közösségi gyakorlás hatása személyes fejlődésünkre felbecsülhetetlen!

   A résztvevők készítenek egy rövid listát céljaikról, melyeket a személyes találkozókon pontosítanak az oktatójukkal, és a száz napot ezeknek a megvalósítására fordítják. Vannak választható feladatok, melyek között vannak közösségi, csoport és egyéni célok is. Természetesen, aki szeretne ezektől eltérő feladatokat vállalni, annak semmi akadálya nincs, ha megbeszélte az oktatójával, aki elfogadta és jóváhagyta azokat.

   Csak saját kreativitásod szab határt a vállalható feladatoknak. A célok lehetnek ellenőrizhető, mérhető(mennyiségi) célok, és nem mérhető, de életet megváltoztató (minőségi) célok is. Egy feltétel van csupán: a vállalt feladatokat, az időtartam alatt minden nap el kell végezni naponta legalább egyszer, és a vállalt szabályokat be kell tartani. Ezért cserébe – mindennap, kitartóan elvégezve a gyakorlatokat – megszerezhetőek olyan képességek, amelyekkel egyéni gyakorlásunkat még hatékonyabbá tudjuk tenni, könnyebben tudunk fejlődni.

   Minden regisztrált és sikeresen teljesítő résztvevő oklevelet kap, melyen rögzítjük az élért egyéni, csoport, és közösségi célokat, a teljesítményt.

Találkozók

   Ebben az évben több találkozó lesz a kihívást megelőzően, a célok, a programok és az egyéni képességek, lehetőségek összhangba hozására. A programhoz kapcsolódik néhány csoportos találkozó és gyakorlás, a személyes gyakorláson felül.

   A személyes, online vagy telefonos találkozó, megbeszélés a részvétel feltétele, azoknak is, akik teljesítették már úgy a 100 napot, hogy korábban nem voltak személyes találkozón a kihívás előtt. Az a résztvevő, aki ennek ellenére mégsem tud jelen lenni a találkozók egyikén sem, konzultáljon az oktatóval, Vikinggel. Ez azonban plusz feladatot ró a tanárra, ami azonban nem várható el tőle, ezért igyekezz ott lenni a lehető legtöbb találkozón. A célokat, motivációkat, gyakorlatokat, a vállalni kívánt feladatokat nem lehet „kutyafuttában” egyeztetni, megbeszélni. Legyél te az, aki megy a lehetőségek után, hiszen Te akarsz részt venni!

   A kihívást kezdetét megelőző héten lesz a kihívást elindító találkozó, a Végső Erőgyűjtés Napja melyet a száz nap kezdetét megelőző héten, a Kínai Holdújév körüli napokban tartjuk. A végén, a századik nap letelte utáni héten, lesz egy lezáró, összefoglaló találkozó, az eredmények értékelésére és ünneplésre.

   A személyes, akár online találkozókon kiosztásra kerül a program, vagy a weboldalról letölthető, amelyet részletesen megbeszélünk, felállítjuk a célokat, elkezdjük létrehozni a „Három ereje-hálózat”-ot. Az utolsó értékelő találkozón, a századik nap környékén, megosztjuk a tapasztalatainkat a gyakorlásról és megnézzük, hogy a csapat és a személyes célok teljesültek-e.

   A Végső Erőgyűjtés Napjáig a Résztvevők, Tanítványok csoportokba, Baráti Körökbe rendeződnek, feladataik, céljaik hasonlósága, baráti kapcsolataik segítségével, vagy más kritériumok alapján, létrehozva ezzel „Három ereje-hálózat”-ot (Baráti-hálózat) a kölcsönös támogatáshoz.

   A résztvevőknek havonta lehetőségük lesz közösen gyakorolni a többi résztvevővel, valamint személyesen az oktatóval pontosítani egy-egy gyakorlatot. Lehetőség lesz értékelni az addig elvégzett munkát és az elért eredményeket. A részvétel ugyan egyiken sem kötelező, azonban enélkül nem biztosítható, hogy a kihívás részleteiről mindenki a megfelelő módon értesüljön. Az elmúlt év tapasztalata alapján a találkozók nagyban segítették a gyakorlók sikerességét, ezért lesz a kihívást megelőzően több felkészítő találkozó.

   Ettől függetlenül érdemes a Baráti-hálózat tagjainak heti rendszerességgel, esetleg hetente többször is, a lehetőségekhez képest, összejárni, találkozókat, gyakorlásokat szervezni. Ezek a találkozók hozzásegíthetnek a sikeres teljesítéshez!

Lehetőség szerint a program első napja a Kínai Újév első napjára essen.

„Tartsd meg az újévi fogadalmaidat!”

Lu Dongping Belső Módszerek Nagy Tanítója SanBao Tai-Chi Chuan Chi Kung Nei Kung

Lu Dongping Belső Módszerek Nagy Tanítója SanBao Tai-Chi Chuan Chi Kung Nei Kung

 

Inspiráció

   Különböző klasszikus szövegekben, számos utalás van a Száznapos gyakorlásra, például a Tai Yi Jin Hua Zong Zhiben „Az Aranyvirág titka” című, a meditációról és az életről szóló könyvben is, amelyet Lü Dong-binnek (balra a fotón) tulajdonítanak és a 9. században íródott:

„Csak száznapnyi gyakorlás után tiszta a fény; csak akkor van a szellemnek tüze.” (ford. Cleary, 17. o.)

„Ha így gyakorolsz két, vagy három hónapig a Megvalósítottak a Mennyben biztosan kezeskednek a tapasztalatodért.”  (37. o.)

„Valójában, az alap elkészítése száz napot kíván…” (49. o.)

„Száz nap az [egy élet és] egyetlen lélegzetvétel is.” (50. o.)

„A száz nap csak erőbefektetés kérdése: gyűjts erőt nappal és használd éjszaka, vagy gyűjts erőt éjjel és használd nappal.” (50. o.)

„Az alap elkészítésének száz napja becses tanítás…” (50. o.)

Háromfajta célt tűzünk ki

 1. Közös céljaink
 • olvassuk a klasszikusokat mindennap
 • alkalmazzuk a Tai Chi Chuan alapelveket a mindennapi életben és a személyes célok elérésében (10 alapelv, 12 képesség, 9 kan, yin-yang elmélet)
 • fejlesszük a figyelmet és a tudatosságot
 • tudatosan változtassunk nem kedvelt szokásainkon, alakítsuk a rosszat jóvá
 • jussunk túl a nehézségeken
 • segítsünk másokat céljaik elérésében
 • alkalmazzuk a szeretet és elfogadás erejét, mely a „Nem Ellenállás Tudatot” fejleszti ki
 • fedezzük fel a rendszeres gyakorlás értékét és erőhalmozó hatását
 1. Csoport célok – „Három ereje-hálózat” – „Baráti-hálózat”

   A gyakorlók kiválasszanak egy csapatcélt és koncentráljanak arra is. Ezek a személyes célokon felül az oktató javaslatai, amelyek képviselik a Tai Chi Chuanhoz szükséges képességek megszerzését.

    A „Három ereje-hálózat”

   A „Baráti-hálózat” nélkülözhetetlen a csapat számára a támogatás és az összetartás miatt. A rendszer nem kettes-párokra épít, hanem hármasával csoportosítja az embereket, ez a „Három ereje-hálózat”.

   Lehet azt mondani: „én képes vagyok egyedül is gyakorolni”, vagy „én egyedül könnyebben tudok gyakorolni”, de most a közösség és a barátok támogató erejét is felhasználjuk gyakorlásunkhoz, ami így könnyebbé válik. Mikor nem lesz kedvünk gyakorolni, mert mélyponton, holtponton vagyunk, esetleg váratlan nehézségbe ütközünk, akkor barátaink és családtagjaink azok, akik támogatására biztosan számíthatunk. A kihívás alatt pedig csapatunk többi tagjára. A tapasztalatok szerint a résztvevő csapattagok rengeteg támogató és inspiráló erőt tudnak adni, mikor holtponthoz érünk, nehézségeink támadnak, és a csillagok sem úgy állnak. Ilyenkor érdemes „Baráti-hálózat” találkozót kezdeményezni, szervezni.

   Egyénekből áll össze a „Három ereje-hálózat”, abból pedig a nagyobb közösség.

„Kiváló teljesítmény, amely a ráfordított idő eredménye.”

 1. Személyes célok

   A résztvevőknek írásban le kell adniuk a személyes céljaikat az oktatójuknak a száz nap kezdetéig. A gyakorlóknak céljaikat saját elképzeléseik, szükségleteik és vágyaik alapján kell kialakítaniuk. Jobb csak egy, vagy két személyes célt választani, így a száz nap végén az eredmény jobban érezhető. Ezek lehetnek ellenőrizhető, mérhető(mennyiségi) célok („Állat a lábujjhoz”, francia spárga, 1200 felülés, leadni 15 kilót), és nem ellenőrizhető, de életet megváltoztató (minőségi) célok (nekiállni egy meditációs gyakorlásnak, kevesebb cukrot enni). Ha 45 percig tudsz ülni meditációs tartásban, az már mérhető.

   Fontos, hogy ami ment egyszer, annál kevesebbet, ha lehet, ne végezz, bár lesznek holtpontok és lesz visszaesés is. A száz nap végére érd el a maximumot. Fokozatosan emeld a terhelést, kerüld a megerőltetést. Száz nap elegendő komoly eredmény eléréséhez, és ennyi gyakorlás után már nem csak egyszer leszel képes elérni ezt a teljesítményt.

Bármelyik résztvevő bizonyíthatja a másik résztvevő személyes céljának megvalósítását.

Merj kreatív lenni! A száznapos program egy terv a személyes fegyelemre. Ez fejleszti ki az önállóságot a gyakorlásban.

A Tai Chi alapitó taoista bölcs Chang San Feng (Zhang Shan Feng) SanBao Tai Chi Chuan Chi Kung Nei Kung

A Tai Chi alapitó taoista bölcs Chang San Feng (Zhang Shan Feng) SanBao Tai Chi Chuan Chi Kung Nei Kung

A Csoportcél

„Áll a lábujjhoz”, avagy a „Száznapos nyújtás”

   Az „Áll a lábujjhoz” kung-fu körökben jól ismert, de kevéssé alkalmazott nyújtás. Ez a Yang Tai Chi Chuan különleges hagyatéka.

   A legtöbb ember, amikor hall erről a nyújtásról, nem hiszi el, hogy lehetséges. „A lábak hosszabbak, mint a felsőtest!” – kiáltanak fel. Ám a megfelelő módszerrel lehetséges.

   Ez a leírás nem helyettesíti a személyes találkozót és konzultációt, ahol a gyakorlatok részletes megbeszélése zajlik. Mindenki saját egészségi állapotának megfelelően válasszon célokat, és gyakoroljon annak megfelelően, ügyelve arra, hogy ne sérüljön meg. A dokumentum készítője semmilyen felelősséget nem vállal a helytelen gyakorlásból eredő sérülésekért.

Minden évben a SanBao Iskola 100 napos Tai Chi Chuan és Chi Kung kihívása a Kínai Újévvel kezdődik, és 100 nap múlva ér véget.

Lehet-e még csatlakozni ehhez a kihíváshoz?

A kihívásra való felkészülés december és január hónapokban történik, és februárban a Kínai újévben kezdődik. Részt venni csak a sikeres regisztrációs folyamat után lehet! A regisztráció elkerülhetetlen része a személyes találkozó, melyen egyeztetni lehet a vállalásokat. Decembertől január végéig tart a felkészülés és a regisztráció.

Hol találom meg a felkészítő találkozók helyszíneit, időpontjait?

 • Az indulás után a résztvevőket értesítjük.

Hol kapok választ a kérdéseimre?

 • A személyes találkozókon
 • E-mailben
 • Ha tovább olvasol a többi oldalon.

.

Töltsd le a 4 oldalas ismertetőt, összefoglalót, melyben gyakorlatjavaslatok is vannak a kihíváshoz!

.

Minden amit a 100napos kihívásról tudni lehet, katt.

Hírek, események

100 napos Lite (TM) Tai Chi Chuan és Chi Kung kihívás és a részvétel

Ez a lehetőség nem túl régóta van, viszont meg kell osztanom veled. A héten az edzéseken, és a Zoomos előadáson is, ismét elővezetem az ötletemet, a 100napos kihívással kapcsolatban, ezt megosztom most mindenkivel! Ha még nem akkor most, és a következő edzésen! Azoknak, akik azt érzik, hogy nem tudnának minden nap gyakorolni, mert olyan élethelyzetben

Légzőgyakorlatok Nei Kung Kezdő és Haladó online tanulás, gyakorlás – felvételről

Légzőgyakorlatok I. és / vagy II. Nei Kung Kezdő és Haladó online tanulás, gyakorlásra felvételről jelentkezni, és részt venni, 2 hónapon keresztül, a választott tanfolyamtól függően 4-6 alkalommal! Légzőgyakorlatok Nei Kung – Belső Munka. Munka a figyelemmel, légzéssel, befelé figyeléssel. A légzőgyakorlatokon keresztül megmasszírozzuk a belső szerveinket, chit gyűjtünk, és keringetünk a légzésünk és a figyelmünk segítségével. Légzőgyakorlatok I. Nei

Keddi Tai Chi és Chi Kung Teljesen Kezdő, Alapozó Alaptanfolyam Budapesten

Kedves Érdeklődő! Teljesen Kezdők számára indítok Teljesen Kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung Alaptanfolyamot Budapesten, jól megközelíthető helyszínen! A személyes, jelenléti foglalkozást annak ajánlom, aki most szeretné teljesen elölről elkezdeni a Tai Chi (Taiji, Tajcsi) és a Chi Kung (Qi Gong, Csikung) tanulását.

Kezdő Chi Kung tanfolyam – Teljesen kezdőknek és ismétlőknek – Zoomon Online Felvételről

Chi Kung Tanfolyam Kezdőknek és Ismétlőknek – online felvételről Kezdő Chi Kung tanulása, gyakorlása – kérdések, jelentkezés – Online Felvételről Örömmel tájékoztatlak, hogy lehetőség van Kezdő és Ismétlő Chi Kung Tanfolyamra – online felvételről! Haladó Chi Kung akkor lesz, ha jelzed nekem, hogy szeretnél jönni!

Online Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung Alaptanfolyam Zoomon Felvételről

Kedves Érdeklődő! Teljesen kezdők számára Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi (Taiji) és Chi Kung (Qigong) Alaptanfolyam Zoomon Online Felvételről, egyéni kezdéssel, a jelentkezésed utáni első csütörtöktől 18:30-20:00 óráig. A Zoomon Online Felvételről foglalkozást annak ajánlom, aki most szeretné teljesen elölről elkezdeni a Tai Chi (Taiji) tanulását és nincs lehetősége eljönni a heti rendszerességű személyes edzésekre.

A 100 napos kihívásról olvashatsz

100napos Tai Chi és Chi Kung mentorálási program 2024. Olvasd el a cikkeket a kihíváshoz való felkészüléshez! Töltsd le a 4 oldalas ismertetőt, összefoglalót, melyben gyakorlatjavaslatok is vannak a kihíváshoz! Az összefoglalóban vannak ötletek, javaslatok, milyen gyakorlatokat javasolt végezni. A teljes felkészüléshez szükséges a többi cikk elolvasása, a személyes konzultáció, és az oldal alján lévő

Viking

Farkas Gábor Viking
Tai Chi Chuan és Chi Kung specialista

Lépj kapcsolatba velem!
Viking tanfolyamaira az alábbi elérhetőségeken keresztül tudsz jelentkezni: +36 20 971 7431

hello[kukac]sanbao[pont]hu

Töltsd le az ingyenes Életerő Növelő Chi Kung ismertetőnket itt!

"A Tavasz Visszahozatala az, hogy az elfeledett álmaink is visszajönnek vele."

A letöltésért cserébe nem kérek semmit, még az e-mail címedet sem!
Annak viszont örülök, ha bárhol megosztod a letöltés linkjét, vagy bármely tartalmat, cikkemet, oldalamat!