Tai Chi - Chi Kung - Nei Kung
100 napos kihívás

A Nagy Nyári Telkibányai Tai Chi Chuan és Chi Kung Tábor 2019. július 9-14.

 a festői és csodás Telkibányán, a SanBao Iskola szervezésében

2019. július 9 – július 14.

Jelentkezés, hasznos információk és tanácsok a Nagy Nyári Táborral kapcsolatban. A nyári táborok minden gyakorló életében fontos szerepet töltenek be és meghatározóak a fejlődés szempontjából. Esténként lehetőség van közös esti sétákra a kilátóhoz, és a naplementében gyakorolni!

SanBao-Nyari-Tabor-Telkibanya-Tai-Chi-Chi-Kung-Nei-Kung-2019070914


a festői és csodás Telkibányán,

a SanBao Iskola szervezésében

Jelentkezés, hasznos információk és tanácsok a Nagy Nyári Táborral kapcsolatban. A nyári táborok minden gyakorló életében fontos szerepet töltenek be és meghatározóak a fejlődés szempontjából. Esténként lehetőség van közös esti sétákra a kilátóhoz, és a naplementében gyakorolni!

A Nagy Nyári Tábor időpontja: 2019. július 9 – július 14.

Helyszíne: Telkibánya, a falu és az erdő szélén. Jelentkezésed után küldjük el a pontos címet.

A Tábor céljai:

 • Az intenzív gyakorlásokkal fejleszteni tudásunkat és saját magunkat.
 • Kezdőknek: 48 Forma, Szablya Forma alapok;
 • Haladóknak: 48, 108 Pusztakezes és 27, 36, 54 Fegyveres Formák gyakorlása, első vagy második 4 képesség, Tai Chi Alkímia szerinti gyakorlás;
 • Mindenkinek: Páros gyakorlatok, Tűz kör, BianQiGong, HunYuanQiGong, Zhan Zhuang.
 • + Esténként lehetőség van közös esti sétákra a kilátóhoz, és a naplementében gyakorolni!

Jelentkezés és előleg: Jó hír, hogy tavalyhoz képest, az árak csak kis mértékben változtak, így szinte ugyan annyi marad a hozzájárulás a tábor költségéhez mint a korábbi években! Táborszervezési hozzájárulás: kedd estétől vasárnap délutánig 36.500- Ft, hétvégére, péntek vacsorától vasárnap délutánig, 17.000-Ft.

Ha nem szeretnél végig részt venni a táborban, vagy ha az előzőektől eltérő időtartamra jönnél, keress minket és tájékoztatunk a részletekről!

A jelentkezésed a táborszervezési hozzájárulás felének befizetése mellett tekintem érvényesnek. Ha személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor ezt át is utalhatod Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001, a közleménybe ezt írd be: ”2019. július 9-14.” Neved az utalásból látom! Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

Jelentkezési határidő és lemondás: 2019. június 30. Ezen időpont után történő lemondás esetén a befizetett hozzájárulás nem jár vissza, viszont az lehetséges, hogy jöjjön valaki helyetted.

Ebben a táborban megtanulhatsz egy 15 mozdulatból álló Lándzsa Formát. Ha ismered, akkor továbbfejlesztheted azt, és elkezdheted tanulni a Yang Tai Chi Bot Formáját is!

SanBao-Nyari-Tabor-Telkibanya-Tai-Chi-Chi-Kung-Nei-Kung-2019070914

A tábor megközelítése vonattal és busszal vagy autóval történhet, telekocsis rendszerben is!

Vonattal: Bp. Keleti-pu. – Miskolc – Gönc illetve Hidasnémeti útvonalon, onnan helyközi autóbusszal lehet. Menetrend tervező: https://menetrendek.hu/

Autóval: Budapest – Miskolc – Hidasnémeti – Gönc – Telkibánya útvonalon.

Érkezés: Kedd délután – este, ki mikorra ér oda. Kedden még nem lesz közös program és étkezés sem!

Aki korábban, már délután megérkezik, annak lehetősége lesz felfedezni a Tábort, a bányászati múzeumot, a Kopjafás temetőt, a Szent Katalin kápolnát / kolostort a hegyen és a mellette lévő kilátót naplementekor. A faluban van kalandpark is a tó mellett, érdemes megnézni, vagy csak sétálgatni.

Elhelyezés: Szállásunk összkomfortos, 42 férőhelyes kőházban lesz. Szobabeosztás: lent a földszinten van 2db 6 ágyas, fent az emeleten, és 3db 8 ágyas szoba van, emeletes ágyakkal. Ha mégsem itt lennénk, akkor egy hasonló paraméterekkel rendelkező 43 férőhelyes faházban leszünk, ahol a korábbi években voltunk, és ahol egy nagyobb közös helyiség is van. Itt 40 ágyon lehet osztozni, szobabeosztás: 2×9, 2×7, 1×6, ágyas szobák. Az, hogy melyik szobákat kapjuk meg, a jelentkezők számától függ. Így talán könnyebb lesz tervezni és megtalálni a megfelelő elhelyezést a fenti és a lenti fekvőhelyek között. Ágyneműt nem kell hozni, adnak takarót, párnát, lepedőt, viszont paplanhuzatot érdemes hozni. Hálózsákot hozhatsz, ha szeretnél, esetleg fázós vagy. A hálózsák használható napozásra is.

Előfordulhat, hogy valaki szívesebben lakna magánszálláson. Természetesen erre is van lehetőség, ez esetben a szállást önállóan kell felkutatni és lefoglalni. A tábor programjához ez esetben is lehet csatlakozni, és az étkezés is megoldható ott!

Étkezés: A napi 3 étkezést a helyszínen üzemelő konyhában oldjuk meg, a következő időpontokban: reggeli 8.00, ebéd 13.00, vacsora 18:30 órakor. Ha barna vagy egyéb kenyeret szeretnél enni, azt kérlek, hozd magaddal. Lehetőség van vegetáriánus menü rendelésére, ezen igényed kérjük, jelezd előre.

A helyi csapvízzel eddig nem volt gond, a közelben vannak tiszta vizű, jóízű források, ezért kannákat nyugodtan hozhatsz magaddal! A táborban büfé nincs, csak étterem. Hűtést igénylő kiegészítőket, csak nagyon keveset hozz magaddal. A faluban van bolt, ott be lehet szerezni, ha valami nagyon hiányzik.

Telkibánya

Fotók Telkibányáról, a Táborról

Füzér: https://goo.gl/photos/rZ8bUTQb2ioy9sd4A

Telkibánya: https://goo.gl/photos/tSAp8pJz9Ti8Svea8

https://www.sanbao.hu/kategoria/kep-galeriak/tai-chi-chuan-es-chi-kung-taborok/telkibanya

Facebook oldalunkon:

Nyári Tai Chi Tábor Telkibánya 2015.07.14-19. Válogatás

Nyári Tai Chi Chuan Tábor Telkibánya 2014.

A Károlyi Kastélykertben, és a Sólyom Bércen gyakoroltunk

Telkibánya_2012.07.14.

Telkibánya_kirándulás_2012.

Telkibánya tábor 2011 nyár

Ha kattintással nem működnek, másold őket a böngészőbe!

Ha szeretnéd elhozni a családot, gyerekeket, ne habozz, keress meg és megbeszéljük! Nagyszerű ötlet, és remek lehetőség nekik a pihenésre!

A gyakorlások tervezett időpontjai, szerda reggeltől: reggel 6:30-8:00, délelőtt 9:30/10:00-13:00, délután 15:30-18:30. Vasárnap 12:00/13:00-kor van vége a programnak.

Kirándulás

Péntekre kirándulást tervezünk a térképről közösen meghatározott túraútvonalra. Ekkor vagy 12:00/13:00 és 20:00 a két tervezett étkezési időpont vagy közösen beülünk vacsorázni egy helyi étterembe, valami helyi specialitásra. A korábbi években a pénteki közös vacsora az Aranybánya Panzióban és az Ezüstfenyő Hotelben volt, de ebben az évben lehet, hogy az Aranygombos Fogadóban lesz. http://www.aranybanyapanzio.hu/ http://www.aranygombosfogado.hu/  http://www.ezustfenyo.hu/

Telkibánya

Mit is fogunk csinálni még pluszban a napi Tai Chi edzéseken kívül?

Nyári tennivalók TaiChi – Az eredeti kép forrása: Új budai Alma Mater Általános Iskola.

Mit hozz feltétlenül magaddal:

 • eső elleni védelmet: esődzsekit, ha van esőnadrágot;
 • olyan cipőt, ami bírja a vizet is, reggelente a fű mindig harmatos, ha esik az eső, akkor is kell közlekedni, túracipő / bakancs a kiránduláshoz;
 • téli sapkát, kesztyűt, legalább egy vastagabb pulcsit, reggel, este hideg szokott lenni, a hegyekben leszünk;
 • vastag zoknit, hosszú alsót, harisnyát, este hideg lehet, szabad téri teázáshoz, beszélgetéshez;
 • ha nem szereted, vagy nem eheted a hagyományos kenyeret, akkor olyat, amit szeretsz;
 • törölközőt, papucsot;
 • napkrémet, könnyű sapkát, v. szalmakalapot, napszemüveget;
 • szúnyog és kullancsriasztót, megelőzésként B-komplex multivitamint is fogyaszthatsz;
 • termoszt, így mindig lehet hideg vized vagy meleg teád;
 • a legjobb formádat, ami segít napossá tenni az időt, kb. 28-32 fokossá, enyhén felhőssé és esőmentessé;
 • 10 Alapelv papírt; 12 Képesség papírt / 14 napos Ching táboros papír; Tűz körös papírt; Formák nevei papírokat, minden formáét, ami megvan. Teljesen Kezdőként, Kezdőként, Újrakezdőként, valószínűleg egyik sincs meg Neked. Teljesen jó, és elég is, ha az Első Jegyzetem, a Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung tanfolyamom tananyagakiadványt, jegyzetet magaddal hozod. Ami nincs meg és szükség lesz rá, azt majd kiosztom, illetve elküldöm PDF formátumban.
 • Kard, Szablya, annak, aki tanult már, hosszú bot mindenkinek, egy seprű nyele az teljesen megfelelő.
 • Bot – a lándzsa formához – ha jössz a táborba tanulni fogod, és tetszeni is fog!
  • Bakos faipari bolt a Móricz Zsigmond körtérnél,
  • OBI 210-250mm átmérő / 1600-2000mm (1,6-2,0méter) hosszú.

Lehetőségek:

 • vízmelegítő, nyilván nem kell mindenkinek;
 • polifoam; hálózsák;
 • kedvenc teád, méz, esetleg bögre, – ha van, kínai teáscsésze;
 • nagyon kevés édesség, napi max. 1 sportszelet (33g-os);
 • mécses, füstölő, gyufa;
 • zseblámpa.

Tanácsok:
A tábor előtti hétvégén ajánlott sokat pihenni és relaxálni. Ha lehet, ne éjszakázz, lelkileg is készülj fel a táborra, a napi háromszori edzésre, és arra, hogy nem egyedül leszel a táborban, ezért kicsit kell majd alkalmazkodni is. A megérkezés és az új környezet, eleinte, míg meg nem szokod, okozhat némi belső feszültséget, amit relaxációval lehet oldani. A táborig érezhetsz némi izgalmat, hogyan és mint lesz a táborban. Emiatt ne aggódj, minden rendben lesz. Az izgalom az jó, mert kíváncsivá és nyitottá is tesz az új dolgokkal kapcsolatban. A táborba tanulni és gyakorolni megyünk.

Javasolt olvasnivalók a tábor előtt:

 • 10 Alapelv, 12 Képesség, elő kettő illetve első négy képesség, Tűz kör, amiket olvass el otthon, hogy ne legyenek ismeretlenek számodra a bennük foglaltak, majd hozd őket magaddal a táborba!
 • Teljesen Kezdőként, Kezdőként, Újrakezdőként, valószínűleg egyik sincs meg Neked. Teljesen jó, és elég is, ha az Első Jegyzetem, a Teljesen kezdő, Alapozó Tai Chi és Chi Kung tanfolyamom tananyagakiadványt, jegyzetet magaddal hozod. Ami nincs meg és szükség lesz rá, azt majd kiosztom, illetve elküldöm PDF formátumban.
 • Ami nincs meg és szükség lesz rá, azt majd kiosztom, illetve elküldöm PDF formátumban.

Autónként 1 ismertetőt nyomtass ki, hogy könnyebben odatalálj!

Szóval, ha nem szeretnél lemaradni a táborról, akkor utald át most a hozzájárulást a tábor költségéhez, ami kedd estétől vasárnap délutánig 36.500- Ft, hétvégére, péntek vacsorától vasárnap délutánig, 17.000-Ft.

Ha nem szeretnél végig részt venni a táborban, vagy ha az előzőektől eltérő időtartamra jönnél, jelezd nekem és tájékoztatlak a részletekről!

A jelentkezésed a táborszervezési hozzájárulás felének befizetése mellett tekintem érvényesnek. Ha személyesen nincs lehetőséged odaadni például az edzéseken, akkor ezt át is utalhatod Farkas Gábor Raiffeisen bankszámlaszámára 12024009-00575013-00200001, a közleménybe ezt írd be: ”2019. július 9-14.” Neved az utalásból látom! Ha másnak utalsz, akkor kérlek azt is írd, kinek.

Jó készülődést kívánok!

Farkas Gábor Viking

+3620 971 7431 E-mail https://www.sanbao.hu/

Farkas Gábor Viking

Farkas Gábor Viking

Viking

Farkas Gábor Viking
Tai Chi Chuan és Chi Kung specialista

Töltsd le az ingyenes Életerő Növelő Chi Kung ismertetőnket itt!

Itt írj nekem!

"A Tavasz Visszahozatala az, hogy az elfeledett álmaink is visszajönnek vele."

A letöltésért cserébe nem kérünk semmit, még a az e-mail címedet sem!
Annak viszont örülünk, ha bárhol megosztod a letöltés linkjét, vagy bármely tartalmunkat, cikkünket, oldalunkat!