A Tai Chi edzések helyszínei június 20-án és 27-én

Kedves Gyakorló!

Mindenkinek él egy kép a fejében, hogy a Tai Chit az parkokban és szabadtéren gyakorolják. A nyáron erre lesz lehetőségünk. Ha szeretnénk, még kereshetünk olyan helyet is, nem is olyan messze a gyakorlóterületünktől, ahol naplementében is gyakorolhatunk!

Az iskolai nyári szünet miatt június 20-án és 27-én, a keddi (csak a keddi) edzések kiköltöznek a Városligetbe, a szerdai edzések pedig majd csak júliustól.

Garantáltan árnyékos helyen leszünk!

A tervek szerint egész nyáron van, lesz edzés!

Az edzőtábor alatti edzéseket pedig az edzésen megbeszéljük.

Érdemes olyan ruhában jönnöd, amiből könnyen átöltözhetsz a gyakorló ruhádba, vagy akár jöhetsz már egyből abban is. Gyakorolhatsz abban is amiben jössz, esetleg csak cipőt cserélsz. Bő szoknyában is lehet Tai Chit gyakorolni, sehos nincs megtiltva.

Ha rossz idő lenne, aznap nem biztos, hogy tudok küldeni e-mailt a változásról, viszont a SanBao naptárba és a Facebook oldalunkon tudok írni bejegyzést, az első edzés előtt pár órával már érdemes figyelned ezeket.

Az edzésidőpontok változatlanok.

Remélem semmit nem írtam el!

 

Keddi edzések

Az edzés helyszíne június 20-án és 27-én:

 1. Ha már voltál nyári edzésen, neki annyi, hogy a Városligetben a szokott helyen leszünk, plusz olvassa el a 3., 4. és az 5. pontot, és a "ponttal jelzett" felsorolást.
 2. Ha még nem voltál nyári edzésen
 • A Városligetben az Olof Palme ház mögött, közvetlenül a Berlini Fal emlékművénél (vasbeton fal zöldebbik oldala).
 • A Városligetben, az Olof Palme ház mögött. Ha szembe állsz vele, akkor  bal oldalán elindulva megtalálod Rudolf főherceg vadászszobrát, és háttal a szobor mögé állva, pont arrafelé nézel, amerre az edzés lesz. Esetleg még láthatod is a gyülekező tömeget.

Kicsit pontosabb leírás és megközelíthetőségek, alább a

 • Hogy találsz oda? és a
 • Milyen közlekedési eszközzel tudsz odajönni? pontok alatt találsz. Görgess tovább!

A helyszín jól megközelíthető!

 1. Néha előfordul, hogy felhős az idő, vagy szemerkél az eső, nyári zápor van. Ezek általában nem tartanak hosszú ideig, viszont addig kell egy terv, hogy ne ázzunk el.

Ha esne az eső, akkor is irány a pizzéria, majd ha elállt, akkor kimegyünk gyakorolni. Addig viszont lehet beszélgetni, ami jót tesz a Chi (Qi) áramlásnak.

Rossz idő, vihar esetén, az edzés előtt vagy alatt közvetlenül, a Stefánia pizzériába megyünk, mert ez a Városliget mellett van, fedett része is van, és nem zár be nyáron sem, és itt várjuk meg a végét. Amikor eláll az eső, akkor ki tudunk menni ismét gyakorolni. Bizonytalan időjárás esetén is itt tudunk találkozni. Ez kb. 5 percre van az edzés helyszíntől a Thököly-Stefánia sarkon, 7-es busz megállójánál.

https://www.stefaniapizzeria.hu/

Címe:1143 Budapest, Stefánia út 32.

 1. Ha esne az eső, akkor is irány a pizzéria, majd ha elállt, akkor kimegyünk gyakorolni. Addig viszont lehet beszélgetni, ami jót tesz a Chi (Qi) áramlásnak.
 2. Itt elméletről fogok beszélni, minden alkalommal másról, pl. az intim súlyzózásról, vagy a saját gyakorlásomról.
 3. Hozz esődzsekit, ha úgy látod eshet, mert csöpögő esőben, abban is lehet gyakorolni, esernyővel kicsit macerásabb, de az is jó.
 4. Az ESŐNAP: ha nagyon esne aznap, vagy valamiért bent ragadnánk a pizzériában, akkor gyere a szerdai napon edzésre a Német utcai iskolába 19:30-21:00 óráig, cím alább
 5. Bónusz: Azt gondoltam, mivel elsőre kicsit jövősebb, mozgalmasabb, hogy kint leszünk a Városligetben, ezért cserébe egyszer ajándékot adnék. Ha adtál egyesületi támogatást júniusban, akkor gyere el júniusban a két szerdai edzésre is, a Német utcai iskolába 19:30-21:00 óráig, cím alább.

Bizonytalanság esetén írj üzenetet, igyekszem válaszolni, de nem mindig tudok azonnal, ezért kérlek légy türelemmel.

További infó: Farkas Gábor Viking, +36 20 9 717 431

 

Szerdai edzések

Az edzés helyszíne június 21-én és 28-ánmég a Német László Általános Iskola nagy tornaterme lesz. Címe: 1084 Budapest, Német utca.14.

Térkép: Piros körben a „fekete pontot” kell keresni.

Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető. A 4-es 6-os villamos Baross utcai megállójából a Drogerie Markt mellett a József utcán befelé és a második keresztutcánál balra a sarkon.

4-es metró Rákóczi téri megállójától 5 perc séta a Német utcán keresztül.

 • Hogy találsz oda?

Térkép a városligeti edzések pontos helyszínéhez: A leírás pedig:

A városligeti helyszín kipróbált, „biztosan árnyékos, tuti hűvösebb van, mint máshol és mindig lágy szellő lengedez", „a panoráma önmagáért beszél".

A Kertem közel van, ott van WC is.

 1. A Városligetben a fő helyszín az Olof Palme ház mögött van, közvetlenül a Berlini Fal emlékművénél (vasbeton fal zöldebbik oldala).

A Városligetben az Olof Palme ház mögött. Ha szembe állsz vele, akkor  bal oldalán elindulva megtalálod Rudolf főherceg vadász szobrát, és háttal a szobor mögé állva, pont arrafelé nézel, amerre az edzés lesz. Esetleg még láthatod is a gyülekező tömeget.

Most a Kertem van az épület bejáratánál, így a WC is biztosított.

 1. Másképpen a Petőfi Csarnoknak háttal állva, szembe veled lesz a Napozórét, bal kéz felé elindulsz, akkor ott a Zichy  Mihály út, Lev Tolsztoj szobra és a gyakorlóterület.
 2. A Petőfi Csarnok és a Közlekedési- Park, Múzeum közelében, az Olof Palme sétány és a Zichy Mihály út által határolt területen, ez inkább a Lev Tolsztoj sétány és a Zichy Mihály út által határolt területen a kék jelölővel jelzett területen. Lev Tolsztoj szobrának jobb oldalára állva, vele azonos irányba nézve, megtalálsz minket a zöld fal jobb oldalán. Ez a fal a Berlini Fal emlékműve.
 • Ha valami okból az 1. terület nem lenne jó, akkor a Rudolf főherceg vadászszobránál leszünk, ami kb. 10 méterre sincs.

 • Néha előfordul, hogy felhős az idő, vagy szemerkél az eső, nyári zápor van. Ezek általában nem tartanak hosszú ideig, viszont addig kell egy terv, hogy ne ázzunk el.

Ha esne az eső, akkor is irány a pizzéria, majd ha elállt, akkor kimegyünk gyakorolni. Addig viszont lehet beszélgetni, ami jót tesz a Chi (Qi) áramlásnak.

Rossz idő, vihar esetén, az edzés előtt vagy alatt közvetlenül, a Stefánia pizzériába megyünk, mert ez a Városliget mellett van, fedett része is van, és nem zár be nyáron sem, és itt várjuk meg a végét. Amikor eláll az eső, akkor ki tudunk menni ismét gyakorolni. Bizonytalan időjárás esetén is itt tudunk találkozni. Ez kb. 5 percre van az edzés helyszíntől a Thököly-Stefánia sarkon, 7-es busz megállójánál.

Címe: Stefánia pizzéria, 1143 Budapest, Stefánia út 32.

Itt elméletről fogok beszélni, minden alkalommal másról, pl. az intim súlyzózásról, vagy a saját gyakorlásomról.

A Kertem az most ugyan az Olof Palme ház elejére költözött, de alig van fedett része. Ha gyakorlás közben kap el minket egy eső, akkor ezt is megpróbálhatjuk.

 

 • Milyen közlekedési eszközzel tudsz odajönni?

A helyszín jól megközelíthető!

Tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető:

 1. A Thököly út és a Stefánia út kereszteződésétől, a Stefánia úton sétálsz a Városliget felé, akkor, ha átjöttél a kereszteződésen, a Városligetben lévő betonúton sétálj tovább, ami a Stefánia út folytatása, de már Olof Palme sétánynak hívják, ez pontosan a Kertemhez vezet, és az épület háta mögött leszünk, mint fentebb leírtam.
 2. 7-es busz Hungária körúti megállójától a Hermina úton keresztül, vagy a
 3. Cházár András úti megállótól a Cházár András úton keresztül.
 4. Azokkal a trolikkal is melyek érintik (72, 74) vagy keresztülmennek (70) a Városligeten.
 5. 1-es metró / Kis földalattival is jöhetsz, ekkor a Hősök Tere vagy a Széchenyi fürdő megállónál kell leszállni.,
 6. 2-es metró / Piros metróval - Keleti pu, és az 1 villamos, a 7-es busz vonalától akár gyalog is.

Érdemes használni a BKK tervezőjét is, eléggé jól működik. Ezen beállítottam a célt, csak a kiindulást kell beírnotok.

 

 • A különböző „helyszínek" 2 - maximum 5 perc sétára, látótávolságra vannak egymástól.
 • Edzés előtti rossz idő esetén, telefonon vagy üzenetben egyeztetünk, hogy mi legyen.
 • Bizonytalanság és a helyszínek nem találása esetén, hívj, küldj üzenetet, amint tudok válaszolok, addig türelmet kérek.
 • Ha rossz idő lenne, aznap nem biztos, hogy tudok küldeni e-mailt a változásról, viszont a SanBao naptárba és a Facebook oldalunkon tudok írni bejegyzést, az első edzés előtt pár órával már érdemes figyelned ezeket.
 • Várhatóan a nyár közepe felé, mikor már korábban sötétedik, akkor lehet, hogy az edzések is egy picivel korábban fognak kezdődni.


A SanBao naptárban és a weboldalon is Eseményeink menüpontban, igyekszem frissíteni az eseményeket, címmel, időponttal!

 • Ezen a linken el is érhető a naptár, és felvehető a sajátjaid közé, a „+" jelre kattintva.
 • Elérhető a weboldalon is, ott a „+" jelre kattintva veheted fel a sajátjaid közé.
 • Lehet jönni bringával, autóval (még ingyenes a parkolás) és tömegközlekedéssel is.
 • Bringa behozható a ligetbe, lezárni sem kell!
 • Kutyát is lehet hozni.

Kérdés esetén írj!
--

Viking

+36 20 971 74 31

SanBao Iskola
Facebook Youtube videók

sanbao.hu Levelezőlista Eseményeink

Fénymag Egyesület
Európai Tai Chi Chuan Szövetség