A Nagy Nyári Telkibányai Tai Chi Chuan és Chi Kung Tábor 2017. július 4-9.

a festői és csodás Telkibányán,

a SanBao Iskola szervezésében

Jelentkezés, hasznos információk és tanácsok a Nagy Nyári Táborral kapcsolatban. A nyári táborok minden gyakorló életében fontos szerepet töltenek be és meghatározóak a fejlődés szempontjából. Esténként lehetőség van közös esti sétákra a kilátóhoz, és a naplementében gyakorolni!

A Nagy Nyári Tábor időpontja: 2017. július 4 - július 9.

Helyszíne: a Telkibányán lévő, Gyermek és Ifjúsági Tábor, amely a falu szélén az erdőben található.

Térkép: http://goo.gl/maps/QU5Ms

Címe: 3896 Telkibánya Fürdő utca 17. GPS koordináták: X 21,353 Y 48,492

(Ez nem azonos a II.sz. Ifjúsági és gyermek táborral, ami a HEGYI U.17.sz. alatt található!)

Jelentkezés és előleg: Jó hír, hogy tavalyhoz képest, az árak nem változtak, így marad a hozzájárulás a tábor költségéhez 33.500- Ft. Ha nem szeretnél végig részt venni a táborban, keress minket és tájékoztatunk a részletekről. A jelentkezést a táborszervezési hozzájárulás felének befizetése mellett tekintjük érvényesnek. Ezt át is utalhatod a Fénymag Egyesület OTP bankszámlaszámára 11702074-20000521, számlaigényed előre jelezd, neved az utalásból látjuk, a közleménybe ezt írd be: ”Hozzájárulás programszervezéshez 2017. július 4-9.”

Ha utaltál, kérünk, küld el nekünk E-mail -ben az utalásról szóló bizonylatot. Köszönjük!

Jelentkezési határidő és lemondás: 2017. június 22. Ezen időpont után történő lemondás esetén a befizetett hozzájárulás nem jár vissza, viszont az lehetséges, hogy jöjjön valaki helyetted.

Ebben a táborban megtanulhatsz egy 15 mozdulatból álló Lándzsa Formát. Ha ismered, akkor továbbfejlesztheted azt, és elkezdheted tanulni a Yang Tai Chi Bot Formáját is!

Telkibanya_kollazs_002_2017_01

A tábor megközelítése vonattal és busszal vagy autóval történhet, telekocsis rendszerben is!

Vonattal: Bp. Keleti-pu. - Miskolc – Gönc illetve Hidasnémeti útvonalon, onnan helyközi autóbusszal lehet. Menetrend tervező: http://menetrendek.hu/

Autóval: Budapest - Miskolc – Hidasnémeti – Gönc - Telkibánya útvonalon. Ahogy erről jössz be a faluba, a kis hídnál kell balra fordulni a virágkertészet és a honvédségi lakások felé.

Útvonaltervező: http://goo.gl/maps/IXCgp

Érkezés: Kedd délután - este, ki mikorra ér oda. Kedden még nem lesz közös program és étkezés sem!

Aki korábban, már délután megérkezik, annak lehetősége lesz felfedezni a Tábort, a bányászati múzeumot, a Kopjafás temetőt, a Szent Katalin kápolnát / kolostort a hegyen és a mellette lévő kilátót naplementekor. A faluban van kalandpark is a tó mellett, érdemes megnézni, vagy csak sétálgatni.

Elhelyezés: Szállásunk összkomfortos, 42 férőhelyes kőházban lesz. Szobabeosztás: lent a földszinten van 2db 6 ágyas, fent az emeleten 1db szimpla 3 ágyas, és 3db 8 ágyas szoba van, emeletes ágyakkal. Ha mégsem itt lennénk, akkor egy hasonló paraméterekkel rendelkező 43 férőhelyes faházban leszünk, ahol a korábbi években voltunk, és ahol egy nagyobb közös helyiség is van. Itt 40 ágyon lehet osztozni, szobabeosztás: 2*9, 2*7, 1*6, ágyas szobák.Az, hogy melyik szobákat kapjuk meg, a jelentkezők számától függ. Így talán könnyebb lesz tervezni és megtalálni a megfelelő elhelyezést a fenti és a lenti fekvőhelyek között. Ágyneműt nem kell hozni, adnak takarót, párnát, lepedőt, viszont paplanhuzatot érdemes hozni. Hálózsákot hozhatsz, ha szeretnél, esetleg fázós vagy. A hálózsák használható napozásra is.

Előfordulhat, hogy valaki szívesebben lakna magánszálláson. Természetesen erre is van lehetőség, ez esetben a szállást önállóan kell felkutatni és lefoglalni. A tábor programjához ez esetben is lehet csatlakozni, és az étkezés is megoldható ott!

Étkezés: A napi 3 étkezést a táborban üzemelő konyhában oldjuk meg, a következő időpontokban: reggeli 8.00, ebéd 13.00, vacsora 19.00 órakor. Ha barna vagy egyéb kenyeret szeretnél enni, azt kérlek, hozd magaddal. Lehetőség van vegetáriánus menü rendelésére, ezen igényed kérjük, jelezd előre.

A helyi csapvízzel eddig nem volt gond, a közelben vannak tiszta vizű, jóízű források, ezért kannákat nyugodtan hozhatsz magaddal! A táborban büfé nincs, csak étterem. Hűtést igénylő kiegészítőket, csak nagyon keveset hozz magaddal. A faluban van bolt, ott be lehet szerezni, ha valami nagyon hiányzik.

Telkibánya

Fotók Telkibányáról, a Táborról

Füzér: https://goo.gl/photos/rZ8bUTQb2ioy9sd4A

Telkibánya: https://goo.gl/photos/tSAp8pJz9Ti8Svea8

http://www.sanbao.hu/kategoria/kep-galeriak/tai-chi-chuan-es-chi-kung-taborok/telkibanya

Facebook oldalunkon:

Nyári Tai Chi Tábor Telkibánya 2015.07.14-19. Válogatás

Nyári Tai Chi Chuan Tábor Telkibánya 2014.

A Károlyi Kastélykertben, és a Sólyom Bércen gyakoroltunk

Telkibánya_2012.07.14.

Telkibánya_kirándulás_2012.

Telkibánya tábor 2011 nyár

Ha kattintással nem működnek, másold őket a böngészőbe!

Ha szeretnéd elhozni a családot, gyerekeket, ne habozz, keress meg és megbeszéljük! Nagyszerű ötlet, és remek lehetőség nekik a pihenésre!

A gyakorlások tervezett időpontjai, szerda reggeltől: reggel 6.00-8.00, délelőtt 10.00-13.00, délután 15.30-19.00. Vasárnap 12.00/13.00-kor van vége a programnak.

Kirándulás

Péntekre kirándulást tervezünk a térképről közösen meghatározott túraútvonalra. Ekkor vagy 12.00 és 20.00 a két tervezett étkezési időpont vagy közösen beülünk vacsorázni egy helyi étterembe, valami helyi specialitásra. A korábbi években a pénteki közös vacsora az Aranybánya Panzióban és az Ezüstfenyő Hotelben volt, de ebben az évben lehet, hogy az Aranygombos Fogadóban lesz. http://www.aranybanyapanzio.hu/ http://www.aranygombosfogado.hu/  http://www.ezustfenyo.hu/

A Tábor céljai:

 • Az intenzív gyakorlásokkal fejleszteni tudásunkat és saját magunkat.
 • Kezdőknek: 48 Forma, Szablya Forma alapok;
 • Haladóknak: 48, 108 Pusztakezes és 27, 36, 54 Fegyveres Formák gyakorlása, első vagy második 4 képesség, Tai Chi Alkímia szerinti gyakorlás;
 • Mindenkinek: Páros gyakorlatok, Tűz kör, BianQiGong, HunYuanQiGong, Zhan Zhuang.
 • + Esténként lehetőség van közös esti sétákra a kilátóhoz, és a naplementében gyakorolni!

Telkibánya

Mit hozz feltétlenül magaddal:

 • eső elleni védelmet: esődzsekit, ha van esőnadrágot;
 • olyan cipőt, ami bírja a vizet is, reggelente a fű mindig harmatos, ha esik az eső, akkor is kell közlekedni, túracipő / bakancs a kiránduláshoz;
 • téli sapkát, kesztyűt, legalább egy vastagabb pulcsit, reggel, este hideg szokott lenni, a hegyekben leszünk;
 • vastag zoknit, hosszú alsót, harisnyát, este hideg lehet, szabad téri teázáshoz, beszélgetéshez;
 • ha nem szereted, vagy nem eheted a hagyományos kenyeret, akkor olyat, amit szeretsz;
 • törölközőt, papucsot;
 • napkrémet, könnyű sapkát, v. szalmakalapot, napszemüveget;
 • szúnyog és kullancsriasztót, megelőzésként B-komplex multivitamint is fogyaszthatsz;
 • termoszt, így mindig lehet hideg vized vagy meleg teád;
 • a legjobb formádat, ami segít napossá tenni az időt, kb. 28-32 fokossá, enyhén felhőssé és esőmentessé;
 • 10 Alapelv papírt; 12 Képesség papírt / 14 napos Ching táboros papír; Tűz körös papírt; Formák nevei papírokat, minden formáét, ami megvan;
 • Kard, Szablya, annak, aki tanult már, hosszú bot mindenkinek, egy seprű nyele az teljesen megfelelő.

Lehetőségek:

 • vízmelegítő, nyilván nem kell mindenkinek;
 • polifoam; hálózsák;
 • kedvenc teád, méz, esetleg bögre, - ha van, kínai teáscsésze;
 • nagyon kevés édesség, napi max. 1 sportszelet (33g-os);
 • mécses, füstölő, gyufa;
 • zseblámpa.

Tanácsok:
A tábor előtti hétvégén ajánlott sokat pihenni és relaxálni. Ha lehet, ne éjszakázz, lelkileg is készülj fel a táborra, a napi háromszori edzésre, és arra, hogy nem egyedül leszel a táborban, ezért kicsit kell majd alkalmazkodni is. A megérkezés és az új környezet, eleinte, míg meg nem szokod, okozhat némi belső feszültséget, amit relaxációval lehet oldani. A táborig érezhetsz némi izgalmat, hogyan és mint lesz a táborban. Emiatt ne aggódj, minden rendben lesz. Az izgalom az jó, mert kíváncsivá és nyitottá is tesz az új dolgokkal kapcsolatban. A táborba tanulni és gyakorolni megyünk.

Javasolt olvasnivalók a tábor előtt:

 • 10 Alapelv, 12 Képesség, elő kettő illetve első négy képesség, Tűz kör, amiket olvass el otthon, hogy ne legyenek ismeretlenek számodra a bennük foglaltak, majd hozd őket magaddal a táborba! Ami nincs meg és szükség lesz rá, azt majd kiosztom, illetve elküldöm PDF formátumban.

Autónként 1 ismertetőt nyomtassatok ki, hogy könnyebben odataláljatok!

Szóval, ha nem szeretnél lemaradni a táborról, akkor utald át most a hozzájárulást a tábor költségéhez 33.500- Ft-ot. Ha nem szeretnél végig részt venni a táborban, keress minket és tájékoztatunk a részletekről. A jelentkezést a táborszervezési hozzájárulás felének befizetése mellett tekintjük érvényesnek. Ezt át is utalhatod a Fénymag Egyesület OTP bankszámla-számára 11702074-20000521, számlaigényed előre jelezd, neved az utalásból látjuk, a közleménybe ezt írd be: ”Hozzájárulás programszervezéshez 2017. július 4-9.”

Ha utaltál, kérünk, küld el nekünk E-mail -ben az utalásról szóló bizonylatot. Köszönjük!

Jó készülődést kívánunk!

SanBao Iskola

További információ:

Farkas Gábor Viking

+3620 971 7431 E-mail http://www.sanbao.hu/

Viking

 

Viking

Farkas Gábor Viking

Tai Chi Chuan és Chi Kung specialista

Itt írj nekem!

 

Töltsd le az ingyenes Életerő Növelő Chi Kung ismertetőnket itt!